Постановка за децата на пожарникари в Кукления театър
Автор: Екип Burgas24.bg 12:59 / 10.12.2009Коментари ()460
Във връзка с  Коледо-Новогодишните празненства, Национален синдикат на пожарникарите "Огнеборец" - Област Бургас и Държавния куклен театър в града инициираха провеждане на постановката "Писмо до Дядо Коледа" за децата и внуците на огнеборците.

Проявата е първа по рода си за бургаското формирование на Националния синдикат, като идеята на организаторите - Николай Динев, Иван Попов и Асен Асенов /и тримата пожарникари в звено "Пожарна безопасност и спасяване"/, е да стане традиция и да приобщи в структурите на огнеборците и най-малките фенове на трудната професия.

Местната структура на Националия синдикат "Огнеборец" е формирана преди близо 2 години, като в нея членуват над 170 пожарникари от областта. Целта й е гарантиране социалните права на служителите в "Пожарна безопасност и спасяване", както и недопускане възникването на пожари. Към момента бургаската структура е популяризира брошура с правила за действия при пожари и овладяване на защитни умения в рискови ситуации.

Близо 100 деца, които ще посетят на 12 декември от 12.00 ч. спектакъла "Писмо до Дядо Коледа" ще бъдат изненадани приятно с подаръци от "Победа" АД - Бургас и "Кохиноор Хемус марк" АД. В ролята на Веселия старец ще се превъплати актьора Георги Минков, а негови партньори на сцената ще са  Румяна Кралева и Грета Кръстева. "Писмо до Дядо Коледа" е режисиран от Мария Банова, а музиката е на небезизвестния Димо от група П.И.Ф.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Postanovka-za-decata-na-pozharnikari-v-Kukleniya-teatur-124421
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.