БГ Фиш: Риболовният ни флот трябва да се модернизира
Автор: Екип Burgas24.bg 14:26 / 04.12.2009Коментари ()405
© Burgas24.bg
Риболовният ни флот трябва да се модернизира. Голяма част от старите корита е необходимо да бъдат заменени с по-нови, които са мултифункционални и икономични. Това е становището на Асоциация на производителите на рибни продукти БГ ФИШ. То ще бъде представено по време на предстоящата среща с представители на Главна Дирекция "Морски въпроси и рибарство ". Форумът ще се проведе в гр. София на 07.12.2009 г. и има за цел обсъждане, коментари и предложения за реформа в Общата политика в областта на рибарството.

По време на дискусията ще се коментира и свръхкапацитета на европейския риболовен флот и изкуственото му поддържане.

Предложенията за реформа са предварително отразени в предоставената от ЕК "Зелена книга", която обхваща констатации, анализи и предложения за стартиране на широка дискусия на всички участници в рибарския сектор на държавите членки.

БГ ФИШ, като представителна за бранша, подготвя и ще внесе предложения по основни теми в общата рибарска политика.

Управителният съвет на Асоциация на производителите на рибни продукти поздравява по случай Никулден всички представители на рибарския сектор, както и служителите на министерства и ведомства свързани с мониторинга, контрола и политиката в областта на рибарството. Желаем на всички здраве, попътен вятър и късмет във всяко начинание.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/BG-Fish-Ribolovniyat-ni-flot-tryabva-da-se-modernizira-123208
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.