БЧК открива социална трапезария днес
Автор: Екип Burgas24.bg 08:10 / 01.12.2009Коментари ()1009
© Burgas24.bg
Областен съвет на БЧК- Бургас ще открие днес от 13:30 обществена трапезария, намираща се на ул. "Оборище" 95. Сградният фонд, където се реализира социалната услуга „обществена трапезария" е предоставен от Община Бургас за безвъзмездно ползване от организацията. БЧК-Бургас в партньорство с Община Бургас спечели проект за предоставяне на социалната услуга "обществена трапезария" от фонд Социално подпомагане към Министерството на труда и социалната политика.

Проектът ще се реализира на територията на община Бургас, където всеки работен ден 44 социално уязвими граждани ще получават топъл обяд в социалната трапезария на БЧК находяща се в гр.Бургас, ул."Оборище" 95. Обядът ще включва супа, основно ястие и хляб в размер на 2.20лева/два лева и 0.20 ст./Проектът е на стойност 8 034.40лв. за период 01.12.2009г. до 31.03.2010г..

Към момента БЧК-Бургас предоставя топъл обяд на 77 социално уязвими граждани от Община Бургас.

"Надаваме се, че обединявайки усилията си в подпомагане на социално уязвимите граждани на Община Бургас, ще допринесем за подобряване качеството на живот и осигуряване на помощ и подкрепа на уязвими лица и семейства", заявиха от БЧК.

Областната структура на Български Червен кръст -гр.Бургас развива социална услуга "обществена трапезария" от 1996 година към настоящия момент. Обществената трапезария към БЧК-Бургас е функционирала целогодишно, като е изпълнявала проекти финансирани от други червенокръстки дружества /Швейцарски Червен кръст, Гръцки Червен кръст/. Във времето когато не е имало целеви средства за трапезария БЧК е търсил помощ и подкрепа от местния бизнес, както и ползването на собствен ресурс. През годините е предоставен топъл обяд на около над 1500 души социално уязвими хора.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/BChK-otkriva-socialna-trapezariya-dnes-122364
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.