550 души от Бургас имат право да гласуват за нов председател на СДС
Автор: Екип Burgas24.bg 15:22 / 26.11.2009Коментари ()837
© Burgas24.bg
550 души от Община Бургас имат право да упражнят гласа са си за нов председател и заместник-председатели на националната структура на Съюзът на демократичните сили. Това каза  общинският лидер на партията Вълчо Чолаков. Бургаските членове на СДС ще избират в неделя между четирима кандидати за председател-Мартин Димитров, Румен Христов, Иво Цанев и Любо Петров. Кандидатите за заместник-председатели на Югоизточна България, които обхваща областите Бургас, Стара Загора, Сливен и Ямбол, са Вълчо Чолаков и Владимир Павлов.

По думите на общинският лидер на партията над 1400 човека имат право да упражнят гласа си в целия Югоизточен район. „Това ще бъде вторият пряк избор за председател и заместник-председател на партията от членове", каза Чолаков. Изборите ще се провеждат в края на седмицата от 10 до 17 часа като всяка една от общините, включително и Руен ще имат организирани секции, където да могат да гласуват членовете, които са по списък, разясни той.

„Миналата година три общини гласуваха в Бургас -Приморско, Средец и Сунгурларе. Сега ще гласуват по места", каза Чолаков. Общинското и областното ръководство на СДС се обединиха около единна кандидатура. „Решихме да издигнем една кандидатура от гледна точка на това, да бъде максимално осигурен избора при наличие на конкуренти с кандидатите от другите областни градове в нашия регион. Обединението беше около моята личност, а за председател-Мартин Димитров", обобщи Чолаков.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/550-dushi-ot-Burgas-imat-pravo-da-glasuvat-za-nov-predsedatel-na-SDS-121600
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.