БСП: Съветници от ГЕРБ в Средец отказаха клубове на пенсионера в 8 села от общината
Автор: Екип Burgas24.bg 14:22 / 26.11.2009Коментари ()811
Общинските съветници на БСП в градския съвет на Средец излязоха с декларация срещу ГЕРБ и решението им за спиране предоставянето на помещения за пенсионерски клбове. Публикуваме цялата декларация на червените съветници:

Декларация
на групата съветници от БСП
в Общински съвет - град Средец

За пореден път на заседание на Общински съвет - Средец, проведено на 24.11.2009 г., представителите на ПП „ГЕРБ" - бившият кмет Ненчо Ненчев, Станимир Андонов, Георги Вълчев, Чанко Божинов и Милчо Янев без никакви мотиви спряха предоставянето на общински помещения за обезпечаване на клубната дейност на пенсионерите в селата Зорница, Загорци, Момина църква, Вълчаново, Малина, Голямо Буково, Проход и Бистрец. По този начин те бламираха предложението на кмета на общината.
Със своите действия горепосочените общински съветници предизвикаха всеобщото недоволство на жителите в тези села. В същото време народните избранници от ГЕРБ гласуваха за предоставянето на общински помещения за клубове на пенсионера само за села, в които има кмет от тяхната партия.
Съветниците от ГЕРБ многократно са избягвали отправените им покани от жителите на изброените села, за да не се налага да обясняват мотивите си и да аргументират вота си.
Клубовете на пенсионера в тези села са единственото средище за социални контаткти, тъй като множеството от хората са пенсионери.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/BSP-Suvetnici-ot-GERB-v-Sredec-otkazaha-klubove-na-pensionera-v-8-sela-ot-obshtinata-121576
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.