Отбелязваме Международният ден за елиминиране на насилието срещу жените
Автор: Екип Burgas24.bg 13:08 / 25.11.2009Коментари ()579
25 ноември е Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените и е инициатива на ООН за премахване на насилието (изнасилване, домашно насилие и др.), упражнявано върху жени и деца. 25 ноември е обявен за такъв ден с Резолюция на Общото събрание на ООН от 17 декември 1999 г.

От началото на месец юли до момента от Кризисния център за хора, пострадали от насилие има заведени 31 дела, срещу хора, причинили на свои близки психически и физически тормоз. Само за ноември услугите на Центъра са ползвали 27 пострадали от насилие, а 18 пострадали са потърсили консултация с юристи.

Кризисният център за хора, пострадали от насилие, и такива, изпаднали в крайно бедствено положение в Бургас, след кратко прекъсване отвори врати от началото на месец ноември. Центърът стартира дейността си през март 2008 г. със средства, осигурени по Европейски проект и по инициатива на асоциация "Деметра".

През октомври същата година Центърът затвори врати заради липсата на финансови средства. С решение на ОбС -Бургас от 22 октомври 2009 г. Община Бургас се ангажира да подпомогне с 10 000 лв. Центъра и той започна да помага на клиентите си отново.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otbelyazvame-Mezhdunarodniyat-den-za-eliminirane-na-nasilieto-sreshtu-zhenite-121350
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.