Шеф на фирма за превози осъден на 4 години затвор
Автор: Екип Burgas24.bg 13:47 / 23.11.2009Коментари ()3076
© Burgas24.bg
Собственик на една от големите фирми-превозвачи в Бургас получи ефективна присъда от румънските власти. Ениз Ченгел трябва да изтърпи близо 4 години затвор заради осакатяване на чужденец, предаде репортер на Burgas24.bg.

През 2003 Ениз Ченгел е осъден задочно от съдебните власти в Румъния за това, че през 1993 година при пиянска свада в питейно заведение намушква румънски гражданин в областта на крака, като засяга жизненоважна артерия. Потърпевшият остава инвалид. Близо 10 години Ченгел се издирва от румънските власти. Заради неявяването си на обвиняемия е издадена задочна присъда. На базата на европейска заповед за арест сега магистратите изискват Ченгел да бъде приведен в румънски затвор, където да изтърпи наложената му ефективна присъда. Според европейското законодателство наказанието не може да бъде променяно от българските магистрати.

" Има влязла в сила присъда, която българския съд неможе да изменя, нито да ревизира", заяви апелативният прокурор Иванка Козарова.

Пред камерите и фотообективите Ениз Ченгел криеше лицето си. В съдебната зала бяха допуснати само репортери. Той поиска да остане в България, а присъдата си да излежи в бургаския затвор.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Shef-na-firma-za-prevozi-osuden-na-4-godini-zatvor-120884
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.