Модерна детска градина отвори врати в Свети Влас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:20 / 26.10.2009Коментари ()3733
©
Напълно обновената и разширена детска градина „Делфинче" се откри днес, на Димитровден, в град Свети Влас. Събитие започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Петър от църквата „Св. Успение Богородично". След това развълнувано слово произнесе към събралите се деца, възпитатели, родители и гости директорката на ОДЗ „Делфинче" г-жа Говедарска. Тя прочете няколко емблематични за случая мисли на Робърт Фулъм, а именно: „Повечето от онова, което наистина ми е потребно, за да знам как да живея, какво да правя, как да се държа, съм усвоил още в детската градина. Мъдростта не е горе на върха, където блести заветната диплома, а там - в пясъчника на детската площадка, в преучилищната група." Приветствия към насъбралото се множество произнесоха още кметът на Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Несебър Благой Филипов. Г-н Димитров пожела безоблачни дни с много приятни и хубави мигове на децата и припомни, че „приоритет в работата на ръководството на община Несебър, на общинската администрация и Общински съвет, е грижата за нашите деца - къде ще растат и как ще бъдат възпитавани". Благой Филипов от името на Общински съвет също честити придобивката, като не пропусна да отбележи, че това е петата поред детска градина, която се открива на територията на община Несебър.

И този път бе спазена традиция, когато става въпрос за празници, да се носят и подаръци на домакините. Кметът на Несебър Николай Димитров и Благой Филипов, председател на ОбС, поднесоха плазмен телевизор, с който спокойно да се провежда обучението и занятията на малчуганите. Живко Георгиев, началник на отдел „Образование" към община Несебър, подари на детската градина фотоапарат, с който да се запечатат всички щастливи мигове на децата. След това възпитаниците на ОДЗ „Делфинче" поднесоха богата празнична програма от детски песнички и стихчета, танци и кратка клоунада. Поздрав към всички бе и изпълнението на Студио за модерни танци към Общински детски комплекс - Несебър. След това кметът на община Несебър Николай Димитров,
©
председателят на Общински съвет Благой Филипов, както и кметът на Св. Влас Иван Николов прерязаха тържествено лентата на напълно обновената и разширена детска градина.

Сред официални лица на събитието от община Несебър бяха още: Стойко Стоянов, секретар на общината, Ели Кирилова, зам. кмет „Култура, образование и международно сътрудничество", Янаки Стоянов, зам. кмет „Обществен ред, спорт и младежки дейности", Лазар Япаджиев, зам. кмет „Туризъм" и др.

След обновлението и разширението ОДЗ „Делфинче" вече разполага с изключително модерна материална база и предлага универсални възможности за обучение и забавление на малчуганите. С направеното разширение капацитетът на детското заведение нараства 2 пъти и вече има има пет групи, една от които яслена, в които ще се възпитават в съвременни и удобни условия около 113 деца. В детската градина ще функционират млечна кухня, както и физкултурен и музикален салон. Във външния двор са обособени 5 площадки за игра и забава - по една за всяка група.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Moderna-detska-gradina-otvori-vrati-v-Sveti-Vlas-116321
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.