Откриха официално информационен център за борба с трафика на хора
Автор: Екип Burgas24.bg 13:05 / 14.10.2009Коментари ()1055
© Burgas24.bg
Информационният център за борба с трафика на хора официално отвори врати днес. Лентата преряза лично зам. кмета по здравеопазването в община Бургас д-р Лорис Мануелян, предаде репортер на Burgas24.bg. Местната комисия за борба с трафика на хора организира взаимодействието между Община, ДАНС, МВР, РД „Гранична полиция", Дирекция „Миграция", Отдел „Закрила на детето", РИО на МОН, Прокуратура, съд, неправителствени организации.

"Kaто рисков регион на Бургас е необходим такъв център", каза зам. кмета и председател на местната комисия д-р Лорис Мануелян. Офисът на местната Комисия за борба с трафика на хора се помещава в сградата на Младежкия дом. В него ще се изпълняват програми за предотвратяване на трафика на хора, допълни секретарят на местната комисия Росица Кръстьовска. Тя допълни, че предстои масирана кампания по училищата в региона, с цел разясняване какво е трафик на хора и как може да бъде предотвратен. Кампанията ще бъде насочена към младите хора с цел превенция.

Кръстьовска подчерта обаче, че рискова група са и много жени. Най-често те попадат в капана в търсене на по-високи финансови доходи извън пределите на страната. Кръстьовска обяви още, че ролята на местната комисия в тези случаи е особено голяма и формира една положителна насока при реинтеграцията на тези жени в обществото. "Разбира се работата на психолозите неможе да изчисти напълно травмата от случилото се, тя остава за цял живот, но би подобрило значително тяхното реинтегриране в обществото", каза още Кръстьовска. В заключение тя призова гражданите да не се предоверяват и ако предприемат пътуване извън пределите на страната с цел работа да подбират внимателно фирмите-посредници и да избират само лицензирани такива.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otkriha-oficialno-informacionen-centur-za-borba-s-trafika-na-hora-114383
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.