От несебърската партия ДЕЛА сезираха областния за заменките на гори
Автор: Екип Burgas24.bg 13:30 / 08.10.2009Коментари ()472
© Burgas24.bg
Председателят на ДЕЛА Атанас Терзиев сезира областния управител на Бургас Контантин Гребенаров по повод скандалното решение на Общинския съвет в Несебър по процедурата по промяна на статута на близо 60 дка гори в Несебър. В сигнала от ДЕЛА посочват, че с двете решения на общинския съвет се нарушава решение на Народното събрание, с което се спира всякаква промяна на предназначението на гори до приемането на специален закон.

Според Терзиев кметът Николай Димитров и председателят на общинския съвет от партия Море Благой Филипов съзнателно са включили тези точки в дневния ред на последната сесия на общинския съвет въпреки явното противоречие с решението на Парламента. Одобрението от общинския съвет е част от процедурата по промяна на предназначението на земите, без което тези скандални схеми не биха имали смисъл, посочват още от ДЕЛА.

С въпросните заменки две фирми са придобили от близо 60 дка в Несебър срещу гори в Тетевенско. Това са едни от най-фрапантните заменки, които правителството наскоро обяви и които станаха причина за мораториума на Народното събрание.

„Разчитаме на съдействие от страна на областния управител за оспорването на решенията в съда или тяхното връщане за ново обсъждане в общинския съвет", допълни още Терзиев.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Ot-neseburskata-partiya-DELA-seziraha-oblastniya-za-zamenkite-na-gori-113436
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.