Започват Есенните литературни празници 2009
Автор: Екип Burgas24.bg 15:35 / 29.09.2009Коментари ()985
©
От 1 октомври започват Есенните литературни празници'2009, организирани от Община Бургас. Традицията, датираща от 1997 година, продължава с богата и разнообразна програма, подготвена съвместно с писателските обединения в града и съдействието на ОФД - Бургас, Регионална библиотека „П.К.Яворов", БХГ „ Петко Задгорски" , Кукления театър, НУМСИ „Проф. П. Владигеров", читалище „Фар". „В продължение на цял месец на почит ще са творците на словото, които съставляват впечатляваща група в Бургас и затвърждават славата му на литературен град", заяви зам.-кметът Йорданка Ананиева.

В афиша на празниците са включени както изяви на бургаските писатели и поети, включително литературни премиери, така и на писатели - гости. Интерес ще предизвика спектакълът „Вдъхновени от Бургас" по текстове на български писатели. Предвидена е и премиера на документалния филм на Александър Томов за Христо Фотев „Тоя влак за Бургас е тъй бавен...". В деня на официалното откриване на литературната есен ще излезе и вестник „Литературен Бургас", който ще се разпространява безплатно.

Бургаска литературна есен'2009 ще започне на 1 октомври - Ден на поезията и Ден на музиката с Празничен вечерен акт „Отражения" в арт център „Опера" от 19.00 часа. Входът за всички литературни събития е свободен.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Zapochvat-Esennite-literaturni-praznici-2009-111872
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.