Служители от "Бургасбус" преминаха обучение за работа с трудноподвижни хора
Автор: Екип Burgas24.bg 15:17 / 29.09.2009Коментари ()590
© Burgas24.bg
30 служители на фирмата от общинския автобусен превозвач в Бургас са се обучавали за работа с трудноподвижни хора. Това съобщи инж. Петко Драгнев, управител на фирмата. Преминалите този курс са предимно кондуктори, касиери по автогарите, шофьори. Допълнителната квалификация на служителите има за цел да предостави по-добри услуги в обслужването на деца и възрастни с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания. 80 % от автобусите на превозвача осигуряват по-лесен достъп до превозното средство на трудноподвижни хора. Седем са микробусите, с които разполагат от фирмата, по програма „Позвъни и се вози" за обслужването и превоза на хора с проблеми с придвижването.

Обучението на служителите е по реализиран от „Бургасбус" проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", финансиран от Европейския социален фонд. По този проект са преминали допълнително обучение и още 30 служители на постоянен трудов договор във фирмата. Обучението на допълнителни 30 тролейбусни водачи се налага заради изграждането на бъдещ проект за разширение на тролейбусната мрежа.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sluzhiteli-ot-Burgasbus-preminaha-obuchenie-za-rabota-s-trudnopodvizhni-hora-111865
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.