Яне Янев: Правят се опити да се вкара радикален ислямизъм в България
Автор: Екип Burgas24.bg 12:43 / 28.09.2009Коментари ()645
© Burgas24.bg
Дватама братя в с. Славяново искат да прокарат в България радикалния ислямизъм, което е заплаха за националната сигурност на страната ни, такава, каквато не е имало досега. Така лидерът на РЗС Яне Янев, който е на посещение в Бургас, коментира Казуса в Славяново, със създаването на нова политическа партия на религиозна и етническа основа. Той обяви,че още днес, до кра яна деня Парламентарната група на РСЗ ще внесе сигнал до ДАНС и Върховния касационен съд, а самият той, утре ще внесе искане в ДАНС да бъде изслушаноцялото ръководство на Агенцията, какво досега са работили по този и други подобни казуси. Според РСЗ това не е прецедент, а е подготвян акт дълго време. Припомняме, че в село Славяново бе учредена мюсюлманска партия.

Яне Янев направи аналог със село Рибново и припомни, че преди два дни там са били пребити двамата лидери на РЗС, а тази нощ е била запалена тютюневата сулишля на лидер ана РЗС в Рибново.

Лидерът на РЗС бе категоричен, че новата групировка в Славяново не трябва да се счита за политическа, а за групировка създадена от двама бивши гастербайтери, на които е зададено на докарат в България етнически ислямизъм. Янев призова да се провери произхода на средствата на двамата братя.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Yane-Yanev-Pravyat-se-opiti-da-se-vkara-radikalen-islyamizum-v-Bulgariya-111631
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.