Малчугани от центъра за работа с деца от улицата посетиха Конна база
Автор: Екип Burgas24.bg 14:51 / 24.09.2009Коментари ()660
Символично краят на лятото бе отбелязан от възпитаниците на Дневния център за работа с деца от улицата с посещение на Конна база - Община Бургас и Фестивала на пясъчните фигури. Посещението на малчуганите от центъра бе организирано от инспекторът по превенция към Областна дирекция на МВР - Бургас - Цветелина Рандева и Община Бургас в изпълнение на превантивната програма за работа с деца от рисков контингент.

Подрастващите, по-голямата част от които от кв. "Горно Езерово", за първи път в живота си се качиха на полицейски микробус и с радост установиха контакт с дежурните полицейски части посредством полицейската радиостанция. Сините лампи и звуковата сигнализация на полицейския микробус особено впечатли подрастващите от Дневния център, които с огромно нежелание го напуснаха, тъй като крайната точка на пътешествието по бургаските улици - Конна база - Община Бургас, бе достигната.

Малчуганите с нескривано възхищение изслушаха беседата на домакина на проявата - г-жа Магдалена Карастоянова - Директор Общинско предприятие "Обреден комплекс" ЕООД, която ги запозна с биологичния цикъл в живота на конете, показвайки и най-младото попълнение на конната база. Огромен интерес предизвикаха миниатюрните понита, някои от които с доверие протегнаха гривите си към детските ръце. По-смелите от възпитаниците на Дневния център за работа с деца от улицата поискаха от Магдалена Карастоянова да се качат направо на големите коне, впечатлени от бързината, с която унищожиха морковите в ръцете на директорката.

Множество радостни детски възгласи предизвика пясъчните фигури на приказни герои, подарени на бургазлии и гостите на крайморския град от Община Бургас. Всяко от децата се надпреварваше да разпознае от която приказка е пясъчния герой, като най-голямо бе впечатлението от фигурата на Джаба.

Подобно образователно мероприятие с възпитаниците на Дневния център за работа с деца от улицата бе проведено и с отец Захари Дечев от бургаския катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий", който в края на май предаде първия урок по религия и въвеждане в дебрите на православното християнство за малчуганите от рисковия контингент.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Malchugani-ot-centura-za-rabota-s-deca-ot-ulicata-posetiha-Konna-baza-111071
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.