Община и предприемачи заедно ще ремонтират пътя за Промишлена зона "Юг"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:03 / 18.09.2009Коментари ()1094
©
Амортизираният път към Промишлена зона „Юг" ще бъде ремонтиран съвместно от Община Бургас и фирмите, базирани на тази територия. Днес /18 септември/ директорът на ТД „Възраждане" Магдалена Манолова покани на среща въпросните фирми, за да обсъдят подготовката на техническо-инвестиционния проект за реконструкцията. Присъстваха представители на „Бургаспътстрой", „Алтест", „Гранити", „Старт Инженеринг", „Сатурн 2000", „Метални конструкции" и др.

След среща с кмета на Бургас Димитър Николов те са се ангажирали да покрият разноските по изготвяне на техническия проект.

В капиталовата си програма за 2009 г. Община Бургас няма заложени средства за такъв ремонт. Такива ще бъдат предвидени през 2010 г. С тях реконструкцията ще бъде започната, а за пълната реализация на проекта със свои средства ще се включат и предприемачите от Промишлена зона „Юг". В инициативата са се включили и от ВиК - Бургас, които ще подновят частта от инфраструктурата, за която отговарят.

Въпросната улица е отбивка на бул. „Захари Стоянов" и води към Общинското депо за строителни отпадъци.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtina-i-predpriemachi-zaedno-shte-remontirat-putya-za-Promishlena-zona-Yug-110319
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.