Служители на летищата в Бургас и Варна получиха сертификати за владеене на английски език
Автор: Екип Burgas24.bg 13:22 / 16.09.2009Коментари ()659
© Burgas24.bg
На специално тържество днес на летище Варна служители на портовете от Варна и Бургас получиха своите сертификати за успешно завършено чуждоезиково обучение, след като преди това са положили и издържали изпит за проверка на придобитите знания. Курсистите бяха единодушни, че английският език ще им помогне за по-пълната професионална реализация. Според началника на отдел „Човешки ресурси" на летище Варна Пепина Митева, около 50 % от служителите на летището са преминали езиково обучение. Профилът на служителите е бил разнообразен - шофьори, почистващи работници, администратори.

На летище Бургас има открити нови учебни зали, които ще се използват за всички професионални обучения на персонала. „Езиковият курс има значение за годишната атестация и за по-високата квалификация. Възрастовата структура на обучаемите беше между 35 и 50 години, от които 19 души получиха възможно най-високата оценка на изпита", допълни Митева. Според преподавателя Сузана Кръстева, малко от курсистите са били напълно начинаещи, но всички са се справили отлично. Проведени са входящи и изходящи курсови и резултатите са били съпоставени и обобщени.

Беше оповестено още, че персоналът на летище Варна тази година е намален поради реорганизацията на порта. Стажантските програми тази година са били 2 и 3 месеца, обучени са 20 стажанти, които съгласно договора могат да останат на работа на летището още една година.

Източник: агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sluzhiteli-na-letishtata-v-Burgas-i-Varna-poluchiha-sertifikati-za-vladeene-na-angliiski-ezik-109944
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.