Авиошоу през уикенда в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 16:30 / 03.09.2009Коментари ()420
Само ден след ретропарада на автомобили, в Несебър започва Национален турнир по авиомоделизъм за радиоуправляеми модели на самолети-хидроплани и авиошоу „Хидрокупа Несебър" 2009. Събитието ще събере авиомоделисти и ценители на 5 и 6-и септември от 9 до 18 часа. Официалният старт е в събота (05.09) от 9.30 часа на хидрополигона на южния бряг на язовир „Порой" край Несебър.

Състезание от подобен характер се организира за трети път на територията на общината, както и за трети път в цялата история на авиомоделизма в България за този клас модели. Турнирът е включен в Държавния спортен календар на ДАМС и БФ по авиомоделизъм и е първото и единствено състезание за водосамолети.

Организатор на събитието е Спортен моделклуб -Несебър, съвместно с община Несебър и Българска федерация по авиомоделизъм.

Състезанието ще се проведе на хидрополигона на южния бряг на язовир „Порой" с подход откъм разклонението от главния път Сл. Бряг- Каблешково (или стария асфалтов път от с. Александрово за с. Оризаре, достигащ до брега на язовира откъм южната му страна).



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Avioshou-prez-uikenda-v-Nesebur-107990
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.