Четиримата задържани за убийството са криминално проявени, открили оръжие и наркотици в домовете им
Автор: Екип Burgas24.bg 14:17 / 02.09.2009Коментари ()28759
© Bulphoto
Причината за инцидента с убитото днес 26-годишно момче от Стара Загора е разчистване на сметки между наркосредите, съобщи днес комисар Васил Едрев, директор на ОДМВР Бургас на пресконференция днес, предаде репортер на Burgas24.bg. Към момента задържани за убийството са четирима души. Двама от тях са бургазлии от к-с Меден рудник, а другите двама задържани са от гр. Приморско. Съпричастността на всеки един от тях към извършеното криминалното деяние се уточнява, като процесуално-следствените действия, предприети от служителите на сектор "Криминална полиция" към ОДМВР - Бургас, в това число обиски, претъсвания и изземвания от домовете на задържаните. Всички те са от криминалният контингент, един от тях е съден за убийство, но като малолетен и присъдата му е била редуцирана.

Убитият е Елиан Колев от Стара Загора. Той и негов 19-годишен приятел се спречкали с четиримата мъже пред бирария "Ралица" в Китен. След това и четиримата, чиито имена не се споменават, напъхали потърпевшите в автомобила им - "Опел", а те се качили в джип.

"Става въпрос за разпространение на наркотици в Китен. Т.нар. шанаджии биват пресрешнати от наркодилърите пред бирарията и принудени да влязат в автомобила си Опел. Закарани са в гориста местност, където отново са били пребити. Единият от четиримата намушква Елиан в областта на бедрото, след което неговия приятел го е закарал до центъра за спешна помощ, но е починал след силна кръвозагуба", обяви Комисар Васил Едрев.

Четиримата побойници са заловени в домовете и квартирите си. "Те и към момента незнаят, че са извършили убийство, не подозират, че момчето е починало", каза още Едрев. При обиските от полицията, са иззети мобилни телефони, 2 газови пистолета и бойни патрони. Оръжието, с което е извършено убийството, все още не е открито.




Още по темата: общо новини по темата: 6
04.09.2009 »
03.09.2009 »
02.09.2009 »
02.09.2009 »
02.09.2009 »
02.09.2009 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Chetirimata-zadurzhani-za-ubiistvoto-sa-kriminalno-proyaveni-otkrili-oruzhie-i-narkotici-v-domovete-im-107762
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.