8 милиона лева социални помощи в бюджета на Община Бургас за 2010 година
Автор: Екип Burgas24.bg 12:22 / 28.08.2009Коментари ()727
© Burgas24.bg
8 млн. лева е заделила Община Бургас в бюджет 2010 за социални помощи, предаде репортер на Burgas24.bg. Това стана ясно по време регионален семинар на тема "Борбата срещу бедността и за ефективно социално включване - жизненоважен приорирет за устойчиво развитие на България". Проявата е рамките на Международна Кампания за повишаване ангажираността по проблемите на социалното включване и приложението на отворения метод за координация и във връзка с обявяването на 2010 година за Европейска година на борба с бедността и със социалното изключване.

От социалните помощи на Община Бургас ще се възползват инвалиди, многодетни майки, ветерани и други в неблагоприятно социално положение. В антикризистната програма на общината от миналата година приоритетно се търсят инвеститори за големи инфраструктурни обекти, като така се ангажира работна ръка, оптимизират се разходи за гориво, ток, вода.

По време на кръглата маса стана ясно още, че България заема първото място в класацията по бедност в Европа. Така страната ни изпреварва дори Румъния и Гърция по брой безработни. Специалисти твърдят, че една голяма част от бедните на стария континент са работещите безработни. От асоциацията обявиха, че те първа ще търсят слабите страни със справяне с проблематичните сфери и в началото на следващата година ще излязат с конкретни предложения към ресорното министерство, синдикати и различни организации ангажирани пряко с проблема.




Още по темата: общо новини по темата: 2
28.08.2009 »
26.08.2009 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/8-miliona-leva-socialni-pomoshti-v-byudzheta-na-Obshtina-Burgas-za-2010-godina-107072
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.