За три часа овладяха пожара в село Съдиево
Автор: Екип Burgas24.bg 16:30 / 24.08.2009Коментари ()546
За три часа е бил овладян пожара в село Съдиево, Айтоско, съобщиха от ОДП Бургас. Сигналът за възникналия пожар е получен около 12:30 часа днес. Съобщава се за пожар в частен дом, намиращ се в с. Съдиево, при който пламъците са обхванали стопански постройки и са се прехвърлили към насрещна къща, обитавана от възрастна трудноподвижна жена.

Изпратените на място два противопожарни автомобила с четирима огнеборци от Айтоската противопожарна служба са констатирали, че поради високата скорост на вятъра и ниското налягане на водата в с. Съдиево, пожарогасителните мероприятия са затруднени, а селото е заплашено от опожаряване. Спешно са сигнализирали в Областна дирекция на МВР - Бургас, като по лично разпореждане на Директорът - Комисар Васил Едрев към мястото на инцидента са се отправили два противопожарни екипа от бургаската районна служба.

Районът около двете огнища на пожара своевременно е отцепен, като координирането на гасителните действия, в които с подръчни средства се е включило и местното население, е поето от Директорът на Областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Васил Едрев.

Три часа след възникване на първите пламъци, огънят е овладян, но къщата на 74 годишната Пенка Андоноа от с. Съдиево изцяло е изпепелена. Опожарен е и задния двор със селскостопански постройки на частен дом, намиращ се на горна улица, откъдето по наблюдения на специалисти са се прехвърлили и първите искри.

Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на установяване.




Още по темата: общо новини по темата: 1
24.08.2009 »
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Za-tri-chasa-ovladyaha-pozhara-v-selo-Sudievo-106462
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.