Туристите в Равда газят във фекални води
Автор: Екип Burgas24.bg 17:44 / 17.08.2009Коментари ()962
© Burgas24.bg
В едно от курортните селища по Южното Черноморие туристи газят във фекални води, видя Burgas24.bg. От началото на месец август, заради изчерпания капацитет на ВиК канализацията и прекомерното презастрояване хората в Равда са принудени да живеят със зловонната миризма и ходейки в изпражнения.

Първите коментари на туристи, собственици на обекти и жители за това, което се случва всеки ден в курортното градче е, че всъщност отпадните води са нещо, с което са свикнали.

"Това е от доста дълго време, строят хотели, а никой не мисли, за ВиК комуникациите"; "Те този проблем си го имат отдавна"; "Официалната версия е, че канализацията е остаряла и капацитета е изчерпан, и затова извира от шахтите", коментират хората.

Заради фекалните води, които се изсипват ежедневно повечето от собствениците на обекти, а и самите туристи заявиха, че няма да се завърнат отново в курортното градче.

Потърсихме становище от местната администрация. През пиковия месец август, когато има най-много туристи, повечето от служителите са в отпуск. Тези, които все пак бяха по работните си места не били запознати с проблема. И както
© Burgas24.bg
с всеки проблем и при този отговорноста се прехвърли към друга институция.

Оказа се, че никой от кметството не е компетентен и неможе да коментира проблема. Самият кмет на Равда също е в отпуск до края на месец август.

Попитахме и ВиК. От дружеството обясниха, че канализацията е стара и съвсем не отговаря на капацитета на населеното място. Освен това полагането на нова канализация е стопирано заради съдебни дела. И все пак успокоиха, че проблемът ще бъде решен след 10-15 дни, когато сезонът приключи. До тогава обаче хората ще продължават да газят във фекални води.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Turistite-v-Ravda-gazyat-vuv-fekalni-vodi-105535
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.