От полицията съветват да избягваме "Петолъчката"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:42 / 02.08.2009Коментари ()1420
© Bulphoto
Във връзка с очаквания интензивен трафик по в следобедните часове днес в ОД МВР - Бургас е създадена организация за засилено полицейско присъствие по път І-6 в участъка от Карнобат до границата с Ямболска област.

Към 11.00 ч. движението на МПС в участъка Карнобат - Петолъчката е спокойно, автомобилите се движат в двете посоки с нормална скорост и на голяма дистанция. Все още трафикът в посока към морето е по-интензивен. Няма образувани колони и задръствания. Рано сутринта в района са станали две леки пътнотранспортни произшествия с материални щети, които са обслужени бързо и не са създали затруднения за движението. Няколко водачи са санкционирани за рискови изпреварвания.
Три екипа от РПУ - Карнобат четири единични наряда на моторизираното звено"Сигма" следят за груби нарушители на Закона за движение по пътищата и при необходимост ще вземат мерки за отклоняване на движението по обходни маршрути.

От ОД МВР Бургас апелират към водачите, движещи се по направление Бургас - София да използват препоръчаните от НАПИ обходни маршрути : Бургас - Средец - Елхово - Тополовград - Симеоновград - Меричлери - Чирпан - АМ "Тракия" или Бургас - Средец - Ямбол - Раднево - Бояджик - Златари - Загоре - АМ "Тракия".

Въпреки засиления пътен контрол, е много вероятно очаквания интензивен поток от автомобили по тесния участък от Стара Загора до Карнобат да създаде колони, движещи се със скорост, далеч от желаната за участниците в движението. От пътна полиция напомнят, че в подобни случаи, решаващо е отговорното поведение зад волана и припомнят на водачите да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват дистанция при движение в колона. Да съобразяват скоростта както с въведените ограничения, така и с интензивността на движение, спирачните възможности на автомобила, състоянието на платното, видимостта и възможното рисково поведение от страна на другите участници в движението.




Още по темата: общо новини по темата: 51
11.06.2010 »
08.06.2010 »
08.03.2010 »
04.11.2009 »
24.10.2009 »
23.09.2009 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ot-policiyata-suvetvat-da-izbyagvame-Petoluchkata-103111
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.