Приключи тридневния курс за пилотно обучение на учители
Автор: Екип Burgas24.bg 14:39 / 31.07.2009Коментари ()518
© Burgas24.bg
Приключи тридневния курс за пилотно обучение на учители от детски градини и училища. Обучението е част от проект на Европейския съюз и в него участие взеха сто преподаватели от 28-те области на страната. Ректорът на университета „Проф. д-р Асен Златаров" проф.Петко Петков връчи удостоверенията за квалификация на участниците в програмата.

Проектът имаше за цел да запознаване преподавателите със същността и спецификата на методите за диагностика, свързани с готовността на детето за училище.

Усъвършенстване на уменията на учителите и представяне на резултатите на всеки ученик поотделно.

Участниците в подготвителния курс са доволни от знанията и уменията, които им е предоставила програмата и от възможността за обменяне на опит, получаването на нови знания,опит и умения ,свързани с познаването на детската психика и умения за възприятия.

Проведеното обучение е една стъпка към решаване на проблемите не педагогиката и в частност на диагностиката на училищната готовност на децата от подготвителната група или клас.Завършилите курса ще предоставят пакет от материали за предаване на усвоената компетентност на колеги и други заинтересовани.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Priklyuchi-tridnevniya-kurs-za-pilotno-obuchenie-na-uchiteli-102878
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.