Четвърта детска градина се откри в община Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 13:16 / 27.07.2009Коментари ()702
©
Нов корпус на детска градина „Мечо Пух" в Равда беше официално открит вчера, в деня, в който се чества св. Параскева - празник на селото. Тържественото събитие започна с развълнуваното слово на директорката на детското заведение Мария Димитрова. Тя благодари на всички присъстващи, че са дошли да споделят заедно със служителите и децата радостта от откриването на новото крило. Благодари и за подкрепата на Николай Димитров, кмет на Несебър, на председателя на ОбС Благой Филипов и членовете на общинския съвет, на Андон Бакалов, кмет на с. Равда, както и на всички, спомогнали за изграждане на пристройката на „Мечо Пух".

От своя страна г-н Николай Димитров честити празника на Равда, и добави, че тържественият ден е още по-усмихнат и хубав с откриването на новото крило на детското заведение. Той припомни че, концепцията на ръководството на община Несебър и приоритет в управлението е да се подобряват условията за израстване и възпитание на децата, за да имат те пълноценно и радостно детство. Благой Филипов сподели, че заставайки до сградата на „Мечо Пух" изпитва огромно чувство на гордост, защото това е поредната, четвърта, детска градина, която се открива в общината. Той бе на мнение, че така се поставя рекорд в България, защото, в рамките на две години, равносметката е повече от задоволителна: откриване на 4 детски заведения и се работи по стартирането на още една.

И по традиция, когато става въпрос за празници, се носят и подаръци на домакините, така и този път, кметът на Несебър Николай Димитров и Благой Филипов, председател на ОбС, поднесоха плазмен телевизор, с който спокойно да се провежда обучението и занятията на малчуганите. Живко Георгиев, началник на отдел „Образование" към община Несебър, подари на детската градина фотоапарат, с който да се запечатат всички щастливи мигове на децата.
Малчуганите, в знак на благодарност, поднесоха кратък поздрав, започвайки с една от най-популярните и любими детски песнички „Детство мое". След това за здраве и благополучие отец Димитър отслужи тържествен водосвет. Тържествено лентата на ново крило прерязаха директорката на детската градина, кметовете на Несебър и Равда, както и председателят на ОбС Несебър. Всички присъстващи на празничното събитие бяха нетърпеливи да видят интериора и не пропуснаха възможността да разгледат в какви условия ще раснат децата.

По време на цялото празнично събитие в двора на „Мечо Пух" неуморни клоуни забавляваха и измисляха различни игри за малчуганите.

На събитието от името на община Несебър присъстваха още: Стойко Стоянов, секретар на общината, Ели Кирилова, зам. кмет „Култура, образование и международно сътрудничество", Янаки Стоянов, зам. кмет „Обществен ред, спорт и младежки дейности", Виктор Борисов, зам. кмет "Правно обслужване и общинска собственост", Иван Гургов "Бюджет и финанси", Георги Манолов, зам. кмет "Управление и проекти по еврофондове". Събитието уважиха още кметът на с. Кошарица - Павел Павлов, служители от общинска администрация Несебър, родители, жители и гости на Равда.

Празникът на селото продължи с тържествена програма на специално направена за целта сцена срещу кметството. Там поздрав към събралото се множество поднесе кметът на Равда Андон Бакалов. Той изрази надежда, че с общи усилия, добър бизнес климат и ползотворна работа между отделните институции Равда ще се превърне в още по-съвременно и модерно селище, отговарящо на високите европейски стандарти.

Акценти в празничната програма бяха завладяващото изпълнение на Стефан Лалчев, финалист в първия сезон на "Мюзик айдъл" и носител на голямата награда от "Бургас и морето" за 2008 г., както и участието на танцов състав от гр. Куфаля - Гърция.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Chetvurta-detska-gradina-se-otkri-v-obshtina-Nesebur-102160
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.